Diensten
PGB-Loman biedt persoonlijke begeleiding en activiteitenbegeleiding aan mensen in hun thuissituatie.
Bij PGB-Loman kunt u terecht met hulpvragen voor de persoonlijke ontwikkeling, begeleiding bij omgang met de stoornis, voor een zin volle dag invulling en ouderbegeleiding.
Mijn begeleiding zal altijd afgestemd worden op de hulpvraag en de behoeftes die er op dat moment zijn. Tijdens mijn begeleiding ben ik flexibel en pas ik mij aan, aan de situatie.
Er kan vanuit een zorgplan gewerkt worden.

Persoonlijke begeleiding
De persoonlijke begeleiding die ik aanbied heeft voornamelijk te maken met de ontwikkeling van de cliënt. Dit kan op meerdere vlakken plaats vinden. Het leren omgaan met de stoornis die aanwezig is, sociale vaardigheden, zelfstandig leren wonen of begeleiding bij een zinvolle dag invulling of de dagelijkse bezigheden.
Tijdens de begeleiding momenten is het mogelijk om met verschillende soorten communicatiemiddelen te werken.
Wat ik belangrijk vind in mijn begeleiding is dat er rust, structuur en persoonlijke aandacht is en dat de cliënt zich veilig voelt en zichzelf kan zijn.

Activiteiten begeleiding
Binnen de activiteitenbegeleiding is het de bedoeling dat de cliënt op een ontspannen manier activiteiten kan ondernemen zoals bewegings-, ontspannings-, educatieve- of arbeidsmatige activiteiten. De activiteitenbegeleiding staat vaak in verbinding met de begeleiding van een zinvolle dag invulling. De activiteiten kunnen binnens- of buitenshuis plaats vinden. Naast dat de activiteiten voor een zinvolle dag invulling zorgen, werk ik doelgericht. Deze doelen kunnen ter bevordering van de persoonlijke ontwikkeling zijn, maar kunnen ook arbeidsmatig gericht zijn.
Wat ik belangrijk vind tijdens de activiteiten is dat er plezier en ontspanning is.
Mocht u meer informatie willen hebben over de soort begeleiding, ondersteuning en activiteitenbegeleiding die ik bied, dan kunt u contact met mij opnemen.

Dramatherapie in opleiding
In 2021 ben ik begonnen met de HBO-deeltijdopleiding Vaktherapie drama. Inmiddels ben ik halverwege mijn 3de studiejaar en hoop ik begin 2027 af te studeren. Hierna zou ik graag vanuit mijn eigen praktijk dramatherapie willen geven aan kinderen en jongeren.
Wat is dramatherapie?
Dramatherapie is een ervaringsgerichte therapie. Er wordt vanuit fantasie met situaties uit het “echte” leven gewerkt. Dit wordt gedaan doormiddel van rollenspellen, bewegingsspel, improvisatiespel en scène werk. Door vanuit fantasie te werken is alles mogelijk en kan er op een veilige plek gewerkt worden aan verwerking, acceptatie en het aanleren van nieuw gedrag.
Door vanuit het lijf aan het werk te gaan, integreert het nieuw geleerde gedrag sneller en kan er vanuit de oefenruimte de transfer gemaakt worden naar het dagelijks leven.
Het verschil tussen begeleiding en dramatherapie
Vanuit de begeleiding ben ik samen met de cliënt in het moment bezig en werken wij aan de leerdoelen die op dat moment aanwezig zijn. Hierin zijn wij voornamelijk bezig met het reguleren van het gedrag in het dagelijks leven.
Vanuit de dramatherapie zal ik samen met de cliënt naar de onderliggende oorzaak van de problematieken gaan en deze behandelen doormiddel van spel. Dit kan ervoor zorgen dat de problemen worden opgelost, er geleerd wordt om met de problemen om te gaan of dat er nieuw gedrag aangeleerd wordt.
“Ik heb Femke leren kennen als hele prettige hulp.
Ze wist in een korte tijd met mij een veilige en vertrouwde band te krijgen. Waardoor ik haar hulp en begeleiding als zeer veilig ervaarde, ondanks mijn ernstige vorm van autisme. Ik hoef haar niet uit te leggen hoe ik in mijn vel zit of wat me wel en niet lukt. Ze voelt mij precies dat te geven wat ik nodig heb. Ook met mijn zware lichamelijke beperking weet zij goed om te gaan. De complexiteit van mijn beperking zijn voor haar een uitdaging en je kan merken aan haar dat ze haar werk met plezier doet.
Daarnaast is Femke ook een hele gezellige meid.
Ze is heel erg duidelijk, weet prima zelfstandig haar tijdsindeling te maken om zelfstandig zonder enige aanwijzing haar taken uit te voeren. En niks is haar te gek.”
[Sandra (23/11/2016)]